



Domowy wyrób wędlin cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Powodów jest kilka podstawowe to cena, jak i fakt że domowe wędliny są o wiele smaczniejsze od tych sprzedawanych w sklepach.
Termometr do pieczenia mięs 0-120C

Termometr do pieczenia mięs.
Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.
Dostępność: dostępny
Cymes Ciotki Adeli - zioła do kiełbasy krakowskiej

Cymes Ciotki Adeli - zioła do kiełbasy krakowskiej.
Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem.
Dostępność: obecnie niedostępny
Domowe wędliny - Robert Winckiewicz

Domowe wędliny - Robert Winckiewicz
Dostępność: obecnie niedostępny
Frykas Dziadka Władysława- do pasztetu wieprzowego

Wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów.
Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 ,,keksówki'' pysznego pasztetu wieprzowego:
Dostępność: obecnie niedostępny
Haki do wędzenia ryb wkręcane - 5 szt

Haki do zawieszania ryb w wędzarniach - wkręcane.
Cena dotyczy opakowania - 5 szt.
Dostępność: dostępny
Haki wędzarnicze - 5 szt

Solidne mocowanie wędzonych mięs Haki do zawieszania wyrobów mięsnych w wędzarniach - wykonane ze stali nierdzewnej. Mogą być wykorzystane także do przechowywania wędlin.
Dostępność: dostępny
Jelita naturalne Wieprzowe – 28/30mm – 15m

Jelita naturalne Wieprzowe – 28/30 mm – 15 m
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30 mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Dostępność: dostępny
Kiełbasy własnego wyrobu - książka.

Kiełbasy własnego wyrobu - książka
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci.
Dostępność: dostępny
Klipsy do zaciskarki - 60 szt

Metalowe klipsy do zaciskarki marki BROWIN 60 sztuk, srebrne
h.
Dostępność: dostępny
Kunszt wujka Kazimierza - pikantne zioła do ryb 21g

Kunszt wujka Kazimierza - pikantne zioła do ryb
Doskonała kompozycja ziół i przypraw dzięki, której Twoje ryby nabiorą wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.
Polecana do: smażenia, pieczenia, parowania i wędzenia.
Dostępność: obecnie niedostępny
Maszynka do mielenia mięsa - z funkcją nadziewarki

Maszynka do mielenia mięsa z funkcją nadziewarki
Maszynka przeznaczona do mielenia produktów spożywczych.
Dostępność: obecnie niedostępny
Mięsa kiełbasy wędliny 250 przepisów - książka.

Mięsa, wędliny, kiełbasy. 250 przepisów
W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na smakowite dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, a nawet dziczyzny, królika i jagnięciny.
Dostępność: obecnie niedostępny
Nadziewarka do kiełbasy

Nadziewarka do kiełbasy - 1,5 kg
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp..
Dostępność: dostępny
Nakłuwacz (siekacz tłuczek) do mięsa

Nakłuwacz do mięsa.
Znakomity do przyrządzania soczystych steków. Sprawia, że mięso staje się kruche i delikatne. Ergonomiczny kształt umożliwia nakłuwanie bez użycia dużego nakładu siły.
Dostępność: dostępny
Nastrzykiwarka do mięsa

Nastrzykiwarka do mięsa + 2 igły
W skład kompletu wchodzą:
- strzykawka 100 ml wielokrotnego użytku wykonana z elastycznego plastiku z podziałką co 10 ml
- 2 igły ze stali nierdzewnej (dł. 11 cm) - jedna z igieł posiada boczne otwory.
Dostępność: dostępny
Nici wędliniarskie 100g

Nici wędliniarskie białe - 100g
Nicie wędliniarskie do pieczenia, wędzenia, parzenia.
Dostępność: dostępny
Osłonka białkowa wędliniarska

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno.
Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Dostępność: dostępny
Osłonka poliamidowa fi 40

Osłonka poliamidowa o średnicy fi 40 - szerokość 63 mm
Cena dotyczy rolki o długości 10 mb.
Oferowana osłonka służy do produkcji salcesonów, pasztetowych czy wędlin i mięs w galarecie. Może również służyć do wytwarzania mrożonek czy past.
Dostępność: dostępny