Peklosól 1 kg
Opis
Peklosól, sól peklująca 1 kg
Peklosól to doskonała mieszanka peklująca, która jest stosowana w procesach technologicznych przemysłu mięsnego. Produkowana jest na bazie soli warzonej próżniowej.
Służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej.
Mięso można peklować "na sucho", wtedy do natarcia 1kg mięsa stosujemy około 20 g soli peklowej. Mięso peklujemy przez 48 godzin.
Stosując metodę nastrzykową, należy użyć około 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody na 1 kg mięsa. Tak przygotowanym roztworem nastrzyknąć mięso. Peklować 72 godziny.
Natarte lub nastrzyknięte mięso należy przechowywać w temperaturze ok. 8 stopni C.
Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć.
Skład: sól (chlorek sodu) + azotyn sodu 0,5-06%
waga 1 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.