


Osłonka białkowa wędliniarska





Opis
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno.
Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Parametry:
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Opakowanie jednost. 4mb (±5%),
Średnica 55mm.
Waga:0,064 kg
Użytkowanie:
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.
Posiada atest PZH.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.