Promocje
Butelka 0,75 ml,  Bordolese Europea - oliwkowa
Butelka 0,75 ml, Bordolese Europea - oliwkowa
3,80 zł 3,50 zł 3,09 zł 2,85 zł
szt.
Nastrzykiwarka do mięsa
Nastrzykiwarka do mięsa
27,99 zł 21,50 zł 22,76 zł 17,48 zł
szt.
Haki wędzarnicze - 5 szt
Haki wędzarnicze - 5 szt
15,99 zł 13,30 zł 13,00 zł 10,81 zł
szt.
Nakłuwacz (siekacz tłuczek) do mięsa
Nakłuwacz (siekacz tłuczek) do mięsa
21,80 zł 20,50 zł 17,72 zł 16,67 zł
szt.
Zaciskarka wędliniarska
Zaciskarka wędliniarska
45,50 zł 43,00 zł 36,99 zł 34,96 zł
szt.
Korkownica dwuramienna z regulacją  - metalowa
Korkownica dwuramienna z regulacją - metalowa
161,00 zł 139,00 zł 130,89 zł 113,01 zł
szt.
Lalvin V 1116 na 15-35L
Lalvin V 1116 na 15-35L
4,90 zł 4,65 zł 3,98 zł 3,78 zł
szt.
Grzybek ochronny na słupek przelotowy
Grzybek ochronny na słupek przelotowy
180,00 zł 140,00 zł 146,34 zł 113,82 zł
szt.
Grzybek ochronny na słupek skrajny
Grzybek ochronny na słupek skrajny
180,00 zł 140,00 zł 146,34 zł 113,82 zł
szt.
Kafar do wbijania słupków
Kafar do wbijania słupków
185,00 zł 170,00 zł 150,41 zł 138,21 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Osłonka poliamidowa fi 40

Dostępność: dostępny
Cena: 5,90 zł 5.90
Cena netto: 4,80 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 1136

Opis

Osłonka poliamidowa o średnicy fi 40 - szerokość 63 mm

 

Cena dotyczy rolki o długości 10 mb.

Waga:0,092 kg

Oferowana osłonka służy do produkcji salcesonów, pasztetowych czy wędlin i mięs w galarecie. Może również służyć do wytwarzania mrożonek czy past.


Jest ona jedno warstwowa, bezbarwna, nie przepuszcza tlenu, pary wodnej i promieni UV dzięki czemu wyroby zachowują swój smak i aromat na bardzo długo.

 

Osłonki poliamidowe przeznaczone są do stosowania zwłaszcza w przemyśle mięsnym i rybnym, do pakowania wędlin, mięsa surowego, pasztetów, past, wyrobów podrobowych, rybnych itp. oraz innych artykułów spożywczych o małej zawartości wody np. serów, orzeszków, dżemów, marmolad.

Przykłady wyrobów wędliniarskich pakowanych w osłonkach poliamidowych.

- Kiełbasa parzona
- Szynka
- Wędliny drobiowe
- Mięso mielone surowe
- Pasztetowa
- Pasztet
- Salceson
- Smalec
- Gulasz
- Flaki w rosole
- Kaszanka
- Mięso w galarecie
- Wyroby plasterkowane bezpośrednio po obróbce termicznej
 
Osłonki można napełniać przy użyciu nadziewarek ręcznych lub automatycznych.
Przy napełnianiu nie należy przepełniać osłonek powyżej nominalnej średnicy, celem uniknięcia ryzyka pęknięcia lub wybrzuszenia się osłonki.
Przed napełnieniem poddać osłonki moczeniu w wodzie o temperaturze do 40° C przez ok. 0,5 godziny. Zapakowane wyroby mogą być poddawane obróbce termicznej w temperaturze odpowiedniej do zapakowanego wyrobu. Dla wyrobów gotowanych temperatura obróbki może wynosić około 75-85°C, a dla wyrobów parzonych 80-90°C. Czas przechowywania zapakowanego wyrobu zależy od rodzaju wyrobu, jego trwałości i warunków przechowywania. Osłonki poliamidowe zapewniają dobra ochronę mikrobiologiczna zapakowanych wyrobów mięsnych w czasie od 10 do 21 dni, w zależności od rodzaju wyrobu i temperatury przechowywania.

 

Osłonka ta nie nadaje się do wędzenia.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl