



Cena
-
od
do
Promocja
Chlorek wapnia 10 g

Chlorek wapnia 10 g
Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera – polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Dostępność: obecnie niedostępny
Forma serowarska okrągła do ricotty, 10,5x6,5x8 - 400 g

Forma serowarska do domowej produkcji serów miękkich 10,5x6,5x8 cm
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie walca o wadze 400g.
Dostępność: dostępny
Forma serowarska okrągła, 10x10x5,5 - 250 g

Forma serowarska do domowej produkcji serów miękkich 10x10x5,5 cm
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie walca o wadze 250g.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Forma serowarska okrągła, 10x10x9,5 - 300 g

Forma serowarska do domowej produkcji serów miękkich 10x10x9,5 cm.
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie walca o wadze 300g.
Dostępność: dostępny
Forma serowarska okrągła, 12x12x6 - 500 g

Forma serowarska do domowej produkcji serów miękkich 12x12x6cm
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie walca o wadze 500g.
Dostępność: dostępny
Forma serowarska okrągła, 16x16x16,5 - 1000 g

Forma serowarska 16x16x16,5 cm
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie walca o wadze 1000g.
Dostępność: dostępny
Forma serowarska okrągła, 27 cm

Forma serowarska do domowej produkcji serów miękkich - 27 cm.
Doskonale sprawdzi się do wytwarzania serów typu korycińskiego.
Dostępność: obecnie niedostępny
Forma serowarska serce 6x5 cm

Forma serowarska do domowej produkcji serów - serce
Przy wykorzystaniu tej formy otrzymuje się ser w kształcie serca.
Dostępność: dostępny
Podpuszczka płynna 50 ml

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml - do produkcji serów.
5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.
Dostępność: dostępny