Lalvin 71B - 100g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
DROŻDŻE Lalvin 71B
Dedykowane głownie do win różowych - drożdże tworzą silny aromat, wino z neutralnych odmian nadaje trwały, owocowy aromat.
W zależności od temperatury fermentacji rozkładają do 15% kwasu jabłkowego w moszczu.
Zalecana temperatura fermentacji: 22 - 28 ° C
Dawkowanie:
- w normalnych warunkach od 15 do 20g/hl
- w trudnych warunkach od 30 do 50g/hl
Przygotowanie drożdży:
Dodaj 5 części moszczu i 5 części ciepłej wody (30-40 ° C) do 1 części suchych drożdży. Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko zamieszaj. Tworzenie się korony piankowej wykazuje aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do około 20 ° C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu / zacieru poniżej 15 ° C pozostawić do ostygnięcia do maksymalnej różnicy 7 ° C.
Cena dotyczy opakowania 113 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.