Drożdże Aroma White 500 g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże winne aktywne Aroma White - 500g
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae) tworzą intensywny aromat owoców tropikalnych.
Nadają się do wszystkich odmian białych.
Zalecana temperatura fermentacji: 18-20°C.
Sposób użycia i dawkowanie: Przygotuj odpowiednią ilość drożdży w stosunku do ilości moszczu, jaki chcesz fermentować.
W normalnych warunkach fermentacji: 15-20 g/hl. W trudnych warunkach fermentacji: 30-50 g/hl.
Sposób użycia: Na 1 część suchych drożdży dodać 5 części nastawu i 5 części ciepłej wody (30-40°C). Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko wymieszaj. Tworzenie się korony piankowej wskazuje na aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury ok. 20°C, następnie dodać do cydru i wymieszać. W przypadku moszczu/zacieru o temperaturze poniżej 15 °C należy go ostudzić do maksymalnej różnicy 7 °C.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Drożdże można przechowywać w nienaruszonym opakowaniu w temperaturze 5-15°C przez trzy lata. Można je także przechowywać przez krótki czas w temperaturze 25°C.
Konkretne zalety SIHA WhiteArome:
- niezawodna fermentacja w temperaturze fermentacji 18 – 20°C
- harmonijne wina białe o dobrych owocowych aromatach
- zachowanie aromatu charakterystycznego dla danej odmiany
- średnie zapotrzebowanie drożdży na składniki odżywcze
Zdjęcie poglądowe w zależności od dostawy może być inna kolorystyka etykiety.
Do drożdży aktywnych polecana jest wieloskładnikowa pożywka np. ACTIVIT.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.