


Drożdże Aroma White 500 g





Opis
Drożdże winne aktywne Aroma White - 500g
Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji win białych i różowych.
Zależnie od dostawy mogą być innego producenta.
Charakterystyka mikrobiologiczna
- Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis
- Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).
- Tolerancja alkoholu do 15%.
- Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.
Efekt ENOLOGICZNY
- Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem
- Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L
- Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L
- Niska produkcja riboflavin
- Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc.
- Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców
Sposób użycia:
20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
Zdjęcie poglądowe w zależności od dostawy może być inna kolorystyka etykiety.
Do drożdży aktywnych polecana jest wieloskładnikowa pożywka np. ACTIVIT.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.