


Drożdże Enartis Red Fruit 500 g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit
Drożdże z nowej dostawy maja zmienioną szatę graficzna opakowania.
Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych
Charakterystyka mikrobiologiczna
- Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis
- Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).
- Tolerancja alkoholu do 16%
- Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C.
Efekt ENOLOGICZNY
- Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir
- Niskie pienienie się
- Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina
- Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic
- Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L
- Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L
- Niska produkcja riboflavin
Sposób użycia:
20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
Pliki do pobrania:
Do drożdży aktywnych polecana jest wieloskładnikowa pożywka ACTIVIT.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.