Euro-win

Producenci

Płatności internetowe

Płatności internetowe

Wyrób wina i piwa domowego - książka

Literatura
11
PLN
Wyrób wina i piwa domowego - książka
Wyrób wina i piwa domowego - książka 1 3.3
in_stock
Dostępność:
dostępny
Cena: 11,00 zł
Cena netto: 10,48 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 10)
Kod produktu:

ksiazka

Producent:
-

Wyrób wina i piwa domowego - moim hobby - najnowsze wydanie 2011 

 

Napisana przystępnym językiem książka stanowi poradnik zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych domowych winiarzy i piwowarów. Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu.

 

Dodatkowo książka zawiera ponad 40 przepisów pozwalających przyrządzić doskonałe wina, piwa i miody pitne.


Format: A5
Stron: 151
Oprawa: Miękka

 

Spis treści:

  • WINO DOMOWE
  1. Czym jest wino (definicja, historia i rodzaje win)
  2. Walory Zdrowotne wina
  3. Owoce - podstawowy surowiec winiarski
  4. Inne surowce winiarskie: miód, zboża, suszone owoce
  5. Składniki chemiczne owoców
  6. Dodatki stosowane przy wyrobie win
  7. Istota fermentacji
  8. Drożdże winiarskie
  9. Podstawowy sprzęt winiarski
  10. Zasady obowiązujące przy wyrobie win domowych
  11. Przygotowanie moszczu
  12. Doprawianie moszczu
  13. Pożywki dla drożdży winiarskich
  14. Przygotowanie szczepionki drożdży
  15. Proces fermentacji
  16. Obciąg wina
  17. Dojrzewanie, leżakowanie win
  18. Filtrowanie i klarowanie win
  19. Prace kiperskie
  20. Rozlewanie wina do butelek
  21. Utrwalanie win
  22. Przechowywanie win
  23. Wady i choroby win
  24. Miody pitne
  25. Wina aromatyzowane
  26. Wina musujące
  27. Przepisy na wina i miody pitne

 

  • PIWO DOMOWE
  1. Czym jest piwo, walory zdrowotne piwa
  2. Warzenie piwa domowego moim hobby
  3. Surowce piwowarskie
  4. Technologia piwowarstwa
  5. Warzenie piwa z koncentratów brzeczki piwnej
  6. Sprzęt do piwowarstwa domowego
  7. Drożdże piwowarskie
  8. Proces fermentacji
  9. Rozlew piwa do butelek (fermentacja druga)
  10. Warzenie piwa domowego z. użyciem konentratów Firmy Coopers
  11. Eksperymenty piwowarskie
  12. Przygotowanie brzeczki piwnej ze słodowanegoziarna jęczmienia (słodu)
  13. Wskazówki dodatkowe dla hobbystów warzących piwo z wykorzystaniem koncentratów brzeczki Coopersa

Opinie o produkcie (1)

Waldrih
11 kwietnia 2014

Kupiłem ją z zamiarem nabycia wiedzy o wyrobie piwa, i książka jak najbardziej sie przydała. Jednak jeśli chodzi o wyrób wina to proponuje książke Cieślaka =]

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Promocje

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.