Tanina - Pro Tanin R - 100 g
Opis
Tanina do wina wina czerwonego. Dodatek taniny poprawia stabilność koloru i wzmacnia antyoksydacyjne co sprawia, że wino bardziej stabilne.
Dawkowanie:
Zdrowe winogrona: 20-40 g / hl
W moszczu lub w trakcie fermentacji alkoholowej
Winogron botrytyzowanych: 30-80 g / hl
Klarowanie: 5-15 g / hl
Może być dodany do moszczu gronowego w trakcie fermentacji alkoholowej.
Zastosowanie:
Odmierzoną ilość tanin R rozpuszczamy w 10-krotnej ilości wody, soku lub wina.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu szczelnie zamknięte.
Produkt francuskiej firmy: http://www.lamothe-abiet.com/
Cena dotyczy opakowanie 108 g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.