Kwas winowy 1kg
Opis
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy występuje w postaci bezbarwnych lub półprzezroczystych kryształów lub w postaci białej krystalicznej drobnoziarnistej proszku. Jest bezwonny, kwaśny smak. Występuje naturalnie w owocach.
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dawkowanie 1g/1L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Opis produktu:
Kwas winowy jest naturalnie występującym kwas winowy. Kwas owoców o wysokiej czystości, specjalnie dobrany do zastosowania w produkcji napojów.
Stosując kwas winowy zarówno przy produkcji wina jak i w napojach na bazie owoców lub soku warzywnego należy przestrzegać przepisów prawnych w danym kraju.
Zastosowanie:
Kwas winowy, powinien być dodawany do bazy wina po jego konsolidacji, w celu uniknięcia przekroczenia maksymalnej dawki. Kwas winowy rozpuścić w niewielkiej ilości płynu mieszając aby nie wytworzyły się grudki. Po całkowitym rozpuszczeniu powoli dodawać do całości przy energicznym mieszaniu. Po dodaniu, kontynuować mieszanie w ciągu kilku minut, w celu osiągnięcia równomiernego rozkładu.
Bezpieczeństwo:
Nie znane skutki uboczne, jest uważany za substancję bezpieczną. W żywności występuje jako składnik naturalny. W dużych ilościach, może jednak mieć działanie przeczyszczające i mogą spowodować zapalenie żołądka i jelit.
Przechowywanie:
Kwas winowy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Otwarte opakowania powinno być niezwłocznie zużyte.
Cena dotyczy opakowania 1 kg.
Produkt dostępny również w mniejszych opakowaniach 100g
Waga 0,932 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.