Kupzit 50g - środek do redukcji zapachów siarkowodoru
Opis
Kupzit 50g - do redukcji zapachu siarkowodorów
Preparat cytrynianu miedzi przeznaczony głównie do redukcji w winie zapachu siarkowodoru i innych zapachów powstałych podczas fermentacji. Dla łatwiejszego stosowania produkt pokryty jest specjalnym bentonitem i ma postać granulek. Zawiera 2% cytrynianu miedzi.
Dawkowanie:
Dawka 5-20g/100L, w szczególnych przypadkach może zostać zwiększona do 50g/100L (należy zwracać uwagę na regulacje prawne w związku z maksymalną dawką).
Stosowanie:
Przygotować papkę Kupzit oraz wina w stosunku 1:10, dodajemy do wina i intensywnie wymieszamy. Reakcja zachodzi w przeciągu kilku minut. Po 1-2 dniach należy przeprowadzić filtrację. W przypadku prawidłowego stosowania zawartość miedzi nie wzrasta lub wzrasta nieznacznie, zatem najczęściej nie jest wymagane dalsze klarowanie.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Chronić przed obcymi zapachami. Otwarte opakowanie natychmiast szczelnie zamknąć.
Saszetka zawiera: 50g środka
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.