Korek stericork (44x24mm)
Opis
KOREK STERICORK (wymiary: 44x24mm)
Stericork jest korkiem wyprodukowanym ze starannie wybranych mikrogranulek korkowych o średnicy 0,2 mm, które są kształtowane przez odlewanie ciśnieniowe do formy odśrodkowej ze współudziałem specjalnego spoiwa, opracowanego w japońskich laboratoriach państwowych.
Korek ten wykazuje wspaniałe elastyczne właściwości, dzięki którym jest lepsza niż z korku naturalnego oraz dają korkowi unikalne właściwości typu "oddychanie" oraz szczelność.
Dzięki swej wspaniałej sprężystości korki te produkowane są o średnicy 24 mm tak samo jak korki naturalne.
Idealny do korkowania nie tylko win, ale także mocnych trunków, destylatów np. śliwowicy.
Do korkowania niezbędna jest korkownica.
Cena dotyczy 1 szt.
Korki pakowane są w oryginalne worki po 1000 szt.
waga 4,6 g
Czas przechowywania w butelkach 2-4 lat
Korków naturalnych nie zaleca się parzyć czy gotować !!! Jednak w przypadku użycia bardzo prostych korkownic (problemów z wtłoczeniem korka) korki można wcześniej przygotować - "zmiękczyć". W domowych warunkach wystarczy zanurzyć je na kilka minut w gorącej wodzie i ewentualnie w celu odkażenia przepłukać w roztworze pirosiarczynu potasu.
Po zakorkowaniu butelki należy pozostawić w pozycji pionowej do 24 h aby korki dopasowały się do szyjek butelek - rozprężyły, następnie układamy butelki poziomo (zamoczony korek) celem zapewnienia odpowiednich warunków do "oddychania wina".
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.