Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

Enzym upłynniający 50 ml

enzymy gorzelniane
5
PLN
Enzym upłynniający 50 ml
out_of_stock
Dostępność:
obecnie niedostępny
Cena: 5,00 zł
Cena netto: 4,07 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 10)
Kod produktu:

0528

Producent:
-

Enzym upłynniający

 

Dawkowanie 15 ml na 100 kg skrobi.  

W  domowych warunkach 50 ml enzymu upłynniającego – jedna butelka - wystarcza na 300 kg mąki lub śruty zboża (1 ml enzymu na 6 kg śruty lub mąki)  

 

Przed zacieraniem przygotowujemy określoną ilość śruty lub mąki odmierzamy odpowiednią ilość enzymu upłynniającego i rozpuszczamy go w wodzie w stosunku 1 do 10.  

 

Gotujemy trzy litry wody na każdy kilogram śruty. Wsypujemy śrutę do wrzątku i dokładnie mieszamy i dodajemy uwodniony enzym.

 

Przy tradycyjnym zacieraniu enzym wlewamy do zacieru o temperaturze 80-90°C 

Optymalne pH zacieru 5,8 -6,8 

Optymalna temperatura 80-90°C 

Zakres temperatury 70-100°C 

Zakres pH 5,2-7,5  

 

Dla zacierów ziemniaczanych dawkę należy podwoić.      

 

Enzym można też dodać do „nieskleikowanej” skrobi przed podgrzaniem . W tej sytuacji dzielimy go na dwie części. Drugą część enzymu dajemy po podgrzaniu zacieru do 90°C   Po tych czynnościach skrobia zawarta w zacierze jest upłynniona.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Promocje

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.