Promocje
Lalvin V 1116 - 500g
Lalvin V 1116 - 500g

149,00 zł

Cena regularna: 164,00 zł

Najniższa cena: 149,00 zł

121,14 zł

Cena regularna: 133,33 zł

Najniższa cena: 121,14 zł
Lalvin 1118 - 500 g
Lalvin 1118 - 500 g

179,00 zł

Cena regularna: 189,00 zł

Najniższa cena: 176,00 zł

145,53 zł

Cena regularna: 153,66 zł

Najniższa cena: 143,09 zł
szt.
Lalvin 71B - 500g
Lalvin 71B - 500g

209,00 zł

Cena regularna: 239,00 zł

Najniższa cena: 205,00 zł

169,92 zł

Cena regularna: 194,31 zł

Najniższa cena: 166,67 zł
szt.
Zol krzemionkowy - 1 kg
Zol krzemionkowy - 1 kg

39,00 zł

Cena regularna: 52,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł

31,71 zł

Cena regularna: 42,28 zł

Najniższa cena: 42,28 zł
szt.
Pożywka Oenostim 1 kg
Pożywka Oenostim 1 kg

139,00 zł

Cena regularna: 156,00 zł

Najniższa cena: 156,00 zł

113,01 zł

Cena regularna: 126,83 zł

Najniższa cena: 126,83 zł
szt.
Drożdże Excellence TXL - 100g
Drożdże Excellence TXL - 100g

35,00 zł

Cena regularna: 40,00 zł

Najniższa cena: 40,00 zł

28,46 zł

Cena regularna: 32,52 zł

Najniższa cena: 32,52 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

CRYAROME 20g

Dostępność: dostępny
Cena brutto: 14,90 zł 14.90
Cena netto: 12,11 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.59117
Producent: -
Kod produktu: 0478

Opis

SIHA-CRYAROME - Saccharomyces cerevisiae - drożdże do fermentacji niskotemperaturowej w celu zatrzymania w winie smaku i aromatu.

SIHA-CRYAROME - są to specjalne drożdże o wyjątkowych możliwościach  fermentacji w niskich temperaturach, uzyskujące wysoką wydajność fermentacji i wybitnie utrwalające cechy smakowe i aromatyczne winogron w trakcie fermentacji na zimno - nadającej się do fermentacji win lodowych i słomkowych.

Tolerują temperaturę do 12-18 °C.   Niezawodnie fermentują w niższych temperaturach.

Dawkowanie:
- w normalnych warunkach od 15 do 20g/hl
- w trudnych warunkach od 30 do 50g/hl

Drożdże te w równym stopniu nadają się do produkcji białych jak i czerwonych win.

Sposób użycia: Dodaj 5 części moszczu i 5 części ciepłej wody (30-40 ° C) do 1 części suchych drożdży. Aktywuj drożdże na 15-20 minut. Lekko zamieszaj. Tworzenie się korony piankowej wykazuje aktywność drożdży. Pozostawić do ostygnięcia do około 20 ° C, a następnie dodać do moszczu i wymieszać. W przypadku moszczu poniżej 15 ° C pozostawić do ostygnięcia do maksymalnej różnicy 7 ° C.

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Drożdże można przechowywać w stanie nienaruszonym w temperaturze 5-15 ° C przez trzy lata. Można je przechowywać przez krótki czas nawet w temperaturze 25 ° C. Szczelnie zamknąć otwarte opakowanie i szybko zużyć.

Cena dotyczy opakowania 25 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl