


Aparat filtracyjny - uniwersalny filtr do wina
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Aparat do filtracji wina, piwa, nalewek
Urządzenie przystosowane jest do filtrowania metodą grawitacyjną (swobodnego przepływu). W komplecie znajduje się filtr, rurka do spuszczania oraz zestaw haczyków do zawieszenia filtra na pojemniku fermentacyjnym, wiadrze lub garnku.
•Rurka do spuszczania z zaciskiem;
•Komplet drucików do rozwieszenia filtra na pojemniku fermentacyjnym;
Instrukcja:
1.Nawilżamy wkład filtracyjny i umieszczamy go w filtrze meszkiem do góry – w kierunku napływającego np.: wina i skręcamy całość śrubami. Do pierwszej filtracji polecamy filtr 2000 lub 1000 o większej przepustowości.
2.Dociskamy obie części filtra.
3.Filtr umieszczamy na szyjce balonu fermentacyjnego lub po rozwieszeniu drucików na wiadrze lub pojemniku fermentacyjnym.
4.Zasysamy wino rurką i zaciskamy czarny zacisk. Nakładamy końcówkę rurki na górną część aparatu filtracyjnego i odblokowujemy zacisk. Odpowietrzamy filtr małym czarnym zaworkiem znajdującym się w górnej pokrywie a następnie wciskamy czarny zaworek żeby nie wyciekało wino. Teraz rozpoczyna się proces filtracji na zasadzie grawitacji.
UWAGI:
•wino powinno być dobrze sklarowane superklarem lub klarmedelem;
•filtr musi być dobrze dokręcony żeby szczelnie przylegał do górnej części;
•jeden wkład filtrujący 2000 lub 1000 wystarcza na przefiltrowanie około 23l wina dobrze sklarowanego;
•im wyższa różnica wysokości tym lepiej i szybciej następuje filtracja (23l ok. 10-15h).
Waga: 0,377 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.