Promocje
Lalvin V 1116 - 500g
Lalvin V 1116 - 500g

149,00 zł

Cena regularna: 164,00 zł

Najniższa cena: 149,00 zł

121,14 zł

Cena regularna: 133,33 zł

Najniższa cena: 121,14 zł
Lalvin 1118 - 500 g
Lalvin 1118 - 500 g

179,00 zł

Cena regularna: 189,00 zł

Najniższa cena: 176,00 zł

145,53 zł

Cena regularna: 153,66 zł

Najniższa cena: 143,09 zł
szt.
Lalvin 71B - 500g
Lalvin 71B - 500g

209,00 zł

Cena regularna: 239,00 zł

Najniższa cena: 205,00 zł

169,92 zł

Cena regularna: 194,31 zł

Najniższa cena: 166,67 zł
szt.
Zol krzemionkowy - 1 kg
Zol krzemionkowy - 1 kg

39,00 zł

Cena regularna: 52,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł

31,71 zł

Cena regularna: 42,28 zł

Najniższa cena: 42,28 zł
szt.
Pożywka Oenostim 1 kg
Pożywka Oenostim 1 kg

139,00 zł

Cena regularna: 156,00 zł

Najniższa cena: 156,00 zł

113,01 zł

Cena regularna: 126,83 zł

Najniższa cena: 126,83 zł
szt.
Drożdże Excellence TXL - 100g
Drożdże Excellence TXL - 100g

35,00 zł

Cena regularna: 40,00 zł

Najniższa cena: 40,00 zł

28,46 zł

Cena regularna: 32,52 zł

Najniższa cena: 32,52 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Submit
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Zol krzemionkowy - 1 kg

Zol krzemionkowy 1 kg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Cena brutto: 39,00 zł

Cena regularna: 52,00 zł

39.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 52,00 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Cena netto: 31,71 zł

Cena regularna: 42,28 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 42,28 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 0104

Opis

Zol krzemionkowy -  Blankasit Super

Zol krzemionkowy idealny środek do klarownia mający bardzo wysoki ładunek, dzięki czemu wyjątkowo wysoką wydajność i ekonomiczność użytkowania.

Zol działa tylko w połączeniu klejami białkowymi - żelatyną.

Kwaśny zol krzemionkowy posiada tę zaletę, że tworzy zwarty kłaczkowaty osad.

Oba środki należy dodawać oddzielnie.

Według źródeł amerykańskich np. w książce Technologia Produkcji Wina, w pierwszej kolejności dojemy żel krzemionkowy. Jednak według innych źródeł pierwsze stosujemy żelatynę a później zol.

Jeśli równocześnie stosujemy bentonit należy dodać go pierwszego przed dodaniem zolu i  żelatyny.


DAWKOWANIE:
20-50 ml / 100L

(przyjmując dawkowanie 25 ml opakowanie 1L wystarcza na 4 tyś litrów wina)

Przechowywać temperatury powyżej 4 ° C, aby zapobiec żelowaniu.

Produkt francuskiej firmy: http://www.lamothe-abiet.com/

Cena dotyczy opakowanie 1 kg.

Waga 1,039 kg

W okresie zimowym, w przypadku minusowych temperatur-produkt wysyłamy na odpowiedzialność klienta.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

5 maja 2017

Cukróweczka 35L na grzybkach T48 wstępnie ściągnięta z nad osadu i odgazowana po skończonej fermentacji + 50ml tego preparatu i jest kryształ w 12 godzin. Nie potrzebna żelatyna przynajmniej do cukrówki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl