Zol krzemionkowy - 1 kg

Dostępność: średnia ilość
Cena brutto: 39,00 zł 39.00
Cena netto: 31,71 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 0104

Opis

Zol krzemionkowy -  Blankasit Super

Zol krzemionkowy idealny środek do klarownia mający bardzo wysoki ładunek, dzięki czemu wyjątkowo wysoką wydajność i ekonomiczność użytkowania.

Zol działa tylko w połączeniu klejami białkowymi - żelatyną.

Kwaśny zol krzemionkowy posiada tę zaletę, że tworzy zwarty kłaczkowaty osad.

Oba środki należy dodawać oddzielnie.

Według źródeł amerykańskich np. w książce Technologia Produkcji Wina, w pierwszej kolejności dojemy żel krzemionkowy. Jednak według innych źródeł pierwsze stosujemy żelatynę a później zol.

Jeśli równocześnie stosujemy bentonit należy dodać go pierwszego przed dodaniem zolu i  żelatyny.

DAWKOWANIE:20-50 ml / 100L

(przyjmując dawkowanie 25 ml opakowanie 1L wystarcza na 4 tyś litrów wina)
Przechowywać temperatury powyżej 4 ° C, aby zapobiec żelowaniu.

Produkt francuskiej firmy: http://www.lamothe-abiet.com/

Cena dotyczy opakowanie 1 kg.

Waga 1,039 kg

W okresie zimowym, w przypadku minusowych temperatur-produkt wysyłamy na odpowiedzialność klienta.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

5 maja 2017

Cukróweczka 35L na grzybkach T48 wstępnie ściągnięta z nad osadu i odgazowana po skończonej fermentacji + 50ml tego preparatu i jest kryształ w 12 godzin. Nie potrzebna żelatyna przynajmniej do cukrówki.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl