Zbiorniki nierdzewne zamknięte - duże

Dostępność: obecnie niedostępny
Cena: 1,00 zł 1.00
Cena netto: 0,81 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 1990

Opis

Zbiorniki zamknięte ze stali nierdzewnej do fermentacji oraz leżakowania wina.

Produkt dostępny na zamówienie. 

Przykładowe ceny netto w euro wybranych zbiorników.

Zbiornik 1000L- 1345 euro
Zbiornik 1500L- 1495 euro
Zbiornik 2000L- 1635 euro
Zbiornik z płaszczem wodnym 1000L- 1690 euro
Zbiornik z płaszczem wodnym 1500L- 1890 euro
Zbiornik z płaszczem wodnym 2000L- 2079 euro

Cena dotyczy 1 szt. przy odbiorze w siedzibie firmy - istnieje możliwość wysyłki lub dowozu do klienta.

Zbiorniki z stali nierdzewnej służą do fermentacji moszczu gronowego lub do przechowywania wina. Wszystkie spoiny szlifowane a powierzchnia jest gładka, co umożliwia łatwą konserwację i przyczynia się do ich jakości estetycznej. Wewnętrzna strona każdego pojemnika jest polerowana, co zapobiega osadzaniu się kamienia winnego.
  
- Materiał stal nierdzewna AISI 304 (DIN 1.4301, DIN 17240) spełniających certyfikat żywności.

Zbiorniki te nie są przystosowane do przechowywania / produkcji płynów pod ciśnieniem (piwo, wina musujące, cydry).

 Bardzo wysoka jakość wykonania.
- Szybkie i łatwe czyszczenie.
- Nie przedłużyć zapach innych win i soków, które zostało utrzymane w beczce.
- Wino styka się z powietrzem.
- Nadaje się do soków owocowych, jabłek, mleka itp.
- Na życzenie możemy dostosować naczynia ze stali nierdzewnej zgodnie z jego życzeniem.

W komplecie znajduje się:

Część zbiornika jest:
- Wlot od góry DN 50
- Drzwiczki owalne
- Nóżki (przyspawane do zbiornika)
- Wejście na termometr
- Trzy końcówki wylotowe (DN 20 do pobierania próbek, spusty 2x DN 40)

(Uwaga: Zawory i termometr nie są wliczone w cenę)

Zbiorki nie posiadają sytemu uszczelniającego - wolną przestrzeń na płynem wypełniamy gazem.

Zbiornik posiada dno stożkowe - dużą zaletą tego rozwiązania jest możliwość prowadzenie fermentacji w zbiorniku. W tradycyjnych zbiornikach czy balonach po zakończonej fermentacji na dnie osiada osad drożdżowy. Wtedy przeprowadzamy czynność nazywaną zlewaniem wina znad osadu do nowego zbiornika - balonu. Posiadając tego typu zbiornik robimy odwrotnie - poprzez otwór w stożkowym w dnie zlewamy osad spod wina.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl