Stablilizator PVPP - 100 g (na utlenienie i goryczkę)
Opis
Stabilizator PVPP - Poliwinylopirolidon
Sterylny polimer mający zastosowany przy usuwaniu utlenionych i utleniających się polifenoli.
Z powodzeniem stosować go można również do zmniejszenia aromatu goryczki spowodowanych polifenolami.
Dawkowanie:
- przy goryczy - max 25g/100l
- przy utlenieniu - max 50g/100l, chociaż bywa że trzeba dodać i więcej
Produkt w postaci białego drobnego proszku.
Odmierzoną dawkę rozpuszczamy w 10 krotnej ilości wina -soku po czym dodajemy do nastawu dokładnie mieszając. Po kilku dniach wino zlewamy znad powstałego osadu lub filtrujemy.
Opakowanie 100 g - dawka na ok 200L wina.
Zależnie od dostawy może być w innym opakowaniu niż prezentowane na zdjęciu.
Waga 0,108 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.