Połączenie nieaktywnych drożdży i ścian komórkowych drożdży. Optiflore to kompletna odżywka organiczna oparta na nieaktywnych drożdżach i ścianach komórkowych drożdży, zapewniająca regularną fermentację i jej zakończenie. Zapewnia drożdżom lepszą stabilność odżywczą dzięki dawce azotu w formie organicznej.
Dawkowanie: 20 - 40 g/hl (20 g/hl Optiflore zwiększy przyswajalny azot o 10 mg/l)
Przygotowanie: Rozpuść całą ilość Optiflore w 10-krotnej ilości moszczu. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj do pełnej objętości.
Charakterystyka wina: Nadmiar azotu amonowego na początku fermentacji może prowadzić do nadmiernego wzrostu populacji drożdży i zbyt szybkiego rozpoczęcia fermentacji alkoholowej. Przerośnięte drożdże cierpią z powodu braku składników odżywczych, co może prowadzić do następujących zagrożeń: - spowolnienie lub całkowite zatrzymanie fermentacji - produkcja związków niepożądanych (związki siarkowe i śmierdzące) - minimalne uwalnianie interesujących aromatów Stosując Optiflore, w 100% naturalne składniki odżywcze, możesz bezpiecznie uniknąć tych nieprzyjemnych sytuacji, a tym samym zapewnić wysokiej jakości i kompletny, bezproblemowy proces fermentacji.
Potrójny efekt Optiflore:
1. Utrzymuje optymalny stan fizjologiczny: Oprócz utrzymania równowagi między azotem amonowym i organicznym dostarcza również aminokwasy, stopniowo przetwarzane przez drożdże, witaminy i minerały. 2. Oczyszcza środowisko: ściany komórkowe drożdży zawarte w Optiflore pomagają oczyścić środowisko i wspierają żywotność komórek drożdży i bakterii kwasu mlekowego poprzez absorbowanie inhibitorów (pozostałości pestycydów i średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych)
3. Dostarcza podstawowe składniki odżywcze dla bakterii: dostarcza aminokwasy niezbędne do wzrostu bakterii kwasu mlekowego
Cena dotyczy jednego opakowania 100g - (zdjęcie poglądowe)
Więcej informacji na stronie producenta:
https://lamothe-abiet.com/en/?s=Optiflore
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.