Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

MYCOFERM ROUGE

Do win gronowych
4.7
PLN
MYCOFERM ROUGE
in_stock
Dostępność:
dostępny
Cena: 4,70 zł
Cena netto: 3,82 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 3)
Kod produktu:

MYCOFERM rouge

Producent:
-
 

MYCOFERM ROUGE to aktywne suche drożdże Saccharomyces cerevisiae odkryte we Francji - Bordeaux, Instytut INRA, Narbonne.

MYCOFERM Rouge należą do zimnolubnych drożdży, szczególnie nadających się do produkcji owocowych i szybko nadających się do picia win czerwonych.

MYCOFERM ROUGE charakteryzuje krótka faza opóźnienia, wysoka tolerancja na niskie temperatury, niska tracenie koloru i kompletna fermentacja moszczu.

MIYCOFERM ROUGE jest idealnym szczepem do produkcji win czerwonych, młodych z aromatami owocowymi i wyważoną harmonią.

 

Właściwości enologiczne.
- temperatura fermentacji: 10-28 ° C;
- Tolerancja na alkohol: 15% obj.
- niskie pienienie
- produkcji gliceryny: 5-7 g / l
- kwasowość lotna: niska (<0,20 mg / l)
- produkcja aldehydu octowego: niska (<20 mg / l)
- produkcja H2S : niska
- produkcja SO2 : <10 mg / l

 

Dawkowanie: 20 g / hl w normalnych warunkach. W trudnych warunkach (np. wysokiej zawartości alkoholu) zwiększyć dawkę.


Sposób użycia:
Drożdże uwadniać w 10-krotnej objętości słodzonej wody (5% roztwór cukrowy) w temperaturze 38-40 ° C.
Cały proces przygotowania drożdży nie powinien trwać dłużej niż 30 minut.


Drożdże pakowane próżniowo w małe saszetki, waga 13 g - porcja na 50 L wina

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Promocje

Alcotec 24 Turbo PURE Alcotec 24 Turbo PURE 9,99 zł 10,90 zł

Alcotec 48 Turbo PURE Alcotec 48 Turbo PURE 8,49 zł 9,90 zł

Alcotec Vodka Star TURBO Alcotec Vodka Star TURBO 7,99 zł 9,00 zł


Sokownik nierdzewny 8 L Sokownik nierdzewny 8 L 129,00 zł 142,00 zł


Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.