Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

MYCOFERM CRU 69

Do win gronowych
4.7
PLN
MYCOFERM CRU 69
instore_only
Dostępność:
dostępny
Cena: 4,70 zł
Cena netto: 3,82 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 7)
Kod produktu:

MYCOFERM CRU 69

Producent:
-

MYCOFERM CRU 69 są aktywnymi, suchymi drożdżami (ADY) Saccharomyces cerevisiae vel. Bayanus.

Zaleca się je do uzyskania wina z winogron, półwytrawnych, gatunkowych oraz win musujących.

 

MYCOFERM CRU 69 pracują w szerokim zakresu temperatur, i ta właściwość sprawia, że są idealne
nawet w trudnych warunkach, takich jak fermentacja podczas zimowych miesięcy lub
praca w wysokich temperaturach.

 

MYCOFERM CRU 69 są drożdżami osmotolerancyjnymi a więc pracują przy dużym stężeniu cukru,
z wysoką wydajnością alkoholu. Posiadają faktor killera, który ułatwia ich dominację nad
rdzenną florą.

 

Ogólna charakterystyka i zastosowanie MYCOFERM CRU 69
Są aktywnymi, suchymi drożdżami, nadającymi się do wszystkich fermentacji.
Ich cechy to idealne rozwiązanie enologiczne dla:
- fermentacji moszczu z wysokimi poziomami cukru
- ponowne uruchomienie zatrzymanej fermentacji
- praca przy bardzo niskich temperaturach fermentacji moszczu
- ponowna fermentacja wina przy wysokiej zawartości alkoholu
- ponowna fermentacja wina, gdzie celem jest wyciągnięcie cech odmianowych winogron

 

Cechy enologiczne-klasyfikacja:.
Saccharomyces cerevisiae vel bayanus
Koncentracja: 20 miliardów żywych komórek / g
Temperatura fermentacji: między 8 a 34 ° C
Wydajność cukru / alkoholu: 16,5 g cukru / 1% alkoholu
Tolerancja na alkohol: 18% obj.
Produkcja piany: minimalna
Produkcja Gliceryna: średnia
Produkcja kwasowości lotnej: niska
Produkcja aldehydu octowego: niska
Produkcja alkoholi wyższych: niska
Produkcja H2S: bardzo niska
Aktywność Zabójca: tak


Dawkowanie: Sugerowana dawka MYCOFERM CRU 69 to 20 g / hl w zwykłych warunkach.
W trudnych warunkach (np zatrzymanie fermentacje przy wysokim stopniu alkoholu),
zaleca się zwiększenie dawki aż do podwojenia.
WAŻNE: w celu uzyskania wszystkich cech Mycoferm CRU 69 należy dodać składniki odżywcze i bio-regulatory,
takie jak ZIMOVIT, NUTROZIM, BIOCOBUS, PROFERM PLUS i CREAFERM.


Instrukcja użytkowania:
przygotuj czyste wiadro z 10 l wody z 5% roztworem cukru na każdy kg MYCOFERM CRU 69
(a 100ml H2o na 10 g drożdży).
Korzystaj z wody bez chloru. Uwadniaj drożdże w temperaturze 35-38 ° C.
Dodaj drożdże i delikatnie wymieszaj roztwór. Po 10 minutach ponownie delikatnie wymieszaj i poczekaj jeszcze 10 minut.
W ciągu kolejnych 10 minut (a więc cały proces nie dłużej niż 30 minut łącznie) dodaj drożdże do nastawu na wino.
Sprawdzając, czy nie ma różnicy temperatur wyższej niż 10 ° C pomiędzy przygotowaną matką a nastawem na wino.
Jeśli jest inaczej należy wykonać stopniową aklimatyzację.


Ogólna charakterystyka;
Idealna odmiana drożdży do produkcji win słodkich i fermentacji winogron o wysokim stężeniu cukru (podsuszanych i z późnych zbiorów) i jako drożdże do fermentacji wtórnej, w tym zatrzymanej i produkcji win musujących.

 

Drożdże pakowane próżniowo w małe saszetki, waga 13 g - porcja na 50 L wina

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.