Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

MYCOFERM CRU 69

Do win gronowych
4.7
PLN
MYCOFERM CRU 69
in_stock
Dostępność:
dostępny
Cena: 4,70 zł
Cena netto: 3,82 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 7)
Kod produktu:

MYCOFERM CRU 69

Producent:
-

MYCOFERM CRU 69 są aktywnymi, suchymi drożdżami (ADY) Saccharomyces cerevisiae vel. Bayanus.

Zaleca się je do uzyskania wina z winogron, półwytrawnych, gatunkowych oraz win musujących.

Można je również stosować do produkcji cydrów jednak sugerujemy raczej do wytrawnych gdyż przy cukrze resztkowym czy dosłodzeniu mogą wznowić fermentację. 

 

MYCOFERM CRU 69 pracują w szerokim zakresu temperatur, i ta właściwość sprawia, że są idealne
nawet w trudnych warunkach, takich jak fermentacja podczas zimowych miesięcy lub
praca w wysokich temperaturach.

 

MYCOFERM CRU 69 są drożdżami osmotolerancyjnymi a więc pracują przy dużym stężeniu cukru,
z wysoką wydajnością alkoholu. Posiadają faktor killera, który ułatwia ich dominację nad
rdzenną florą.

 

Ogólna charakterystyka i zastosowanie MYCOFERM CRU 69
Są aktywnymi, suchymi drożdżami, nadającymi się do wszystkich fermentacji.
Ich cechy to idealne rozwiązanie enologiczne dla:
- fermentacji moszczu z wysokimi poziomami cukru
- ponowne uruchomienie zatrzymanej fermentacji
- praca przy bardzo niskich temperaturach fermentacji moszczu
- ponowna fermentacja wina przy wysokiej zawartości alkoholu
- ponowna fermentacja wina, gdzie celem jest wyciągnięcie cech odmianowych winogron

 

Cechy enologiczne-klasyfikacja:.
Saccharomyces cerevisiae vel bayanus
Koncentracja: 20 miliardów żywych komórek / g
Temperatura fermentacji: między 8 a 34 ° C
Wydajność cukru / alkoholu: 16,5 g cukru / 1% alkoholu
Tolerancja na alkohol: 18% obj.
Produkcja piany: minimalna
Produkcja Gliceryna: średnia
Produkcja kwasowości lotnej: niska
Produkcja aldehydu octowego: niska
Produkcja alkoholi wyższych: niska
Produkcja H2S: bardzo niska
Aktywność Zabójca: tak


Dawkowanie: Sugerowana dawka MYCOFERM CRU 69 to 20 g / hl w zwykłych warunkach.
W trudnych warunkach (np zatrzymanie fermentacje przy wysokim stopniu alkoholu),
zaleca się zwiększenie dawki aż do podwojenia.
WAŻNE: w celu uzyskania wszystkich cech Mycoferm CRU 69 należy dodać składniki odżywcze i bio-regulatory,
takie jak ZIMOVIT, NUTROZIM, BIOCOBUS, PROFERM PLUS i CREAFERM.


Instrukcja użytkowania:
przygotuj czyste wiadro z 10 l wody z 5% roztworem cukru na każdy kg MYCOFERM CRU 69
(a 100ml H2o na 10 g drożdży).
Korzystaj z wody bez chloru. Uwadniaj drożdże w temperaturze 35-38 ° C.
Dodaj drożdże i delikatnie wymieszaj roztwór. Po 10 minutach ponownie delikatnie wymieszaj i poczekaj jeszcze 10 minut.
W ciągu kolejnych 10 minut (a więc cały proces nie dłużej niż 30 minut łącznie) dodaj drożdże do nastawu na wino.
Sprawdzając, czy nie ma różnicy temperatur wyższej niż 10 ° C pomiędzy przygotowaną matką a nastawem na wino.
Jeśli jest inaczej należy wykonać stopniową aklimatyzację.


Ogólna charakterystyka;
Idealna odmiana drożdży do produkcji win słodkich i fermentacji winogron o wysokim stężeniu cukru (podsuszanych i z późnych zbiorów) i jako drożdże do fermentacji wtórnej, w tym zatrzymanej i produkcji win musujących.

 

Drożdże pakowane próżniowo w małe saszetki, waga 13 g - porcja na 50 L wina

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Promocje

Alcotec 24 Turbo PURE Alcotec 24 Turbo PURE 9,99 zł 10,90 zł

Alcotec 48 Turbo PURE Alcotec 48 Turbo PURE 8,49 zł 9,90 zł

Alcotec Vodka Star TURBO Alcotec Vodka Star TURBO 7,99 zł 9,00 zł


Sokownik nierdzewny 8 L Sokownik nierdzewny 8 L 129,00 zł 142,00 zł


Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.