Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

MYCOFERM CRU 05

Do win gronowych
4.7
PLN
MYCOFERM CRU 05
instore_only
Dostępność:
dostępny
Cena: 4,70 zł
Cena netto: 3,82 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 1)
Kod produktu:

MYCOFERM CRU 05

Producent:
-

MYCOFERM CRU 05 są suchymi drożdżami Saccharomyces cerevisiae vel. Bayanus stworzonymi pod kątem produkcji wysokiej jakości win czerwonych z winogron odmiany Pinot Noir, Cabernet, Merlot, Refosco, Sangiovenese, Montepulciano.

 

Mycoferm CRU 05 polecane są na klasyczne czerwone wino do winifikacji najważniejszych win z ciekawymi nutami dzikich jagód i czarnej porzeczki.

 

Wysoka produkcja gliceryny sprawia, że wino jest bardziej dojrzałe i eleganckie.

 

MYCOFERM CRU 05 charakteryzuje szybkie rozpoczęcie fermentacji, nawet w umiarkowanie niskich temperaturach.
Szczególne właściwości i zastosowania:
MYCOFERM CRU 05 to drożdże, które działają dobrze zarówno do winifikacji czerwonych odmian winorośli w obszarach śródziemnomorskich, w gorących obszarach centralnych i północnych chłodniejszych obszarach. 
MYCOFERM CRU 05 jest zalecany do:
fermentacji moszczu o wysokiej zawartości cukru, maceracji na zimno, do wytwarzania aromatycznych i eleganckich, pełnych win, dla zmniejszenia kwasu jabłkowego podczas fermentacji do 30%

 

Właściwości enologiczne:
Saccharomyces cerevisiae vel.Bayanus
Treść: 20 miliardów żywych komórek / g
Temperatura Fermentacji: ° C średnio 16-30
Tolerancja alkoholowa: 16% obj
Produkcja piany: minimalna
Produkcja glicerolu, 8-10 g / l
Tworzenie lotnych kwasów bardzo niskie
Produkcja wyższych alkoholi: Niska
Powstawanie H2S bardzo niskie
Powstawanie SO2 bardzo niskie

 

Dawkowanie:
20 g / hl w normalnych warunkach. W krytycznych warunkach dawki mogą być podwojone.
Zalecany dodatek aktywatorów fermentacji: FERMIVIT, ZIMOVIT, NUTROZIM, CREAFERM, BIOCIBUS, GO-FERM, PROFERM PLUS


Sposób użycia:
Drożdże uwadniać w 10-krotnej objętości słodzonej wody (5% roztwór cukrowy) w temperaturze 35-38 ° C.
Drożdże dokładnie miesza się i po dziesięciu minutach po zmieszaniu dodać wybranego aktywatora.
Cały proces przygotowania drożdży nie powinien trwać dłużej niż 30 minut.

 

Drożdże pakowane próżniowo w małe saszetki, waga 13 g - porcja na 50 L wina

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.