Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

Lalvin 71B - 500g

Do win gron 0,5kg
154
PLN
Lalvin 71B - 500g
instore_only
Dostępność:
obecnie niedostępny
Cena: 154,00 zł
Cena netto: 125,20 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

Lalvin 71B_500

Producent:
-

DROŻDŻE Lalvin 71B -500g

 

LALVIN 71 B - drożdże czystej kultury specjalnie dobrany szczep, który może być stosowany do fermentacji wina.

 

Oprócz zachowania koloru są szczególne korzyści radykalne i szybkie rozpoczęcie fermentacji fermentacji. LALVIN 71 B jest bardzo nadaje się zachowania koloru, ostre czerwone wino typu starter (Trollinger, Mlynářka).
 
Szczególne korzyści LALVIN 71b:
- Niskie zużycie składników odżywczych
- Wyeliminowanie do 15% w musi znajdować się kwas jabłkowy
- Szybko tłumi dzikich drożdży i bakterii
- Zdolność szybkiego startu fermentacji i fermentacji
- Generuje tylko niewielkie ilości niepożądanej fermentacji produktów ubocznych

 
Zastosowanie:
Zasadniczo powinno się od razu nastaw zaszczepić drożdżami LALVIN 71 B.

Dłuższe przetrzymywanie bez szlachetnych drożdży może spowodować niekontrolowany rozwój dzikich drożdży i bakterii niepożądanych co może negatywnie wpłynąć na proces fermentacji.

Dawkowanie:
Dawka normalna 15-25 g/100L warunki normalne, 30-40 g/100L 0 fermentacja w trudnych warunkach
 
Dawki te mają charakter orientacyjny i powinny być dostosowane do indywidualnych potrzeb, w zależności od stanu zdrowia winogron, temperatury, beczkę rozmiar itd Dla dużych pojemników (zbiorniki), aby zapewnić odpowiednie chłodzenie.
Zaleca LALVIN 71b mieszaninę do 10-krotnej ilości mieszaniny moszczu i wody w temperaturze 35 - 40 ° C i dodano do moszczu po upływie około 15 minut po wymieszaniu.
Optymalna temperatura fermentacji wynosi pomiędzy 22 i 28 ° C, temperatura inicjacji powinna wynosić co najmniej 16 ° C
Podgrzewany moszczu lub zacieru można dodawać LALVIN 71b, aby ponownie chłodzi ca. w temperaturze 20 ° C Dodanie 600 mg Witamina B1 (SIHA 2 tabletki) do 1000 l muszą zapewnia jeszcze lepszą reprodukcję, fermentacja i warunki metaboliczne. Aby wspierać trudne musi polecam dodanie 15 g / hl SIHA-odżywcza soli Gärsalz.
W takich warunkach korzystne jest, drożdże przyzwyczajeni do warunków fermentacji. Najprostszym, odbywa się to tak, że dawka drożdży wymagane dla całkowitej ilości wina dodano do około 10% moszczu lub zacieru i pozostawiono tam rozkvasit dopóki nie zostanie zużyty przez około pół nawet zawartość cukru. Następnie dodaje się ten produkt do pozostałych 90% cieczy. Tak więc drożdże rozpoczęcia fermentacji przystosowane zwykle szybciej i są mniej podatne na dawkę martwicy niż dodawany bezpośrednio do całkowitej ilości.
 

Cechy produktu:
A multi selekcji udało się zmniejszyć występujące moszczu jabłkowego na temperatury fermentacji nawet o 15%. Ta niezwykle pozytywna właściwość drożdży jest jeszcze dalej wzmacnia wyboru i zabezpiecza. 71 B LALVIN drożdże sfermentowane wino ma owocowy aksamitną. Nawet w odmianach neutralnych rozwijać charakterystyczny owocowy aromat.
Inne cele prac rozwojowych były wysoką aktywność fermentacyjną i witalność. LALVIN 71 B pokazuje znaczny postęp fermentacji z wysokim fermentacji końcowej. Dzikie drożdże i bakterie niepożądane są tłumione. LALVIN 71B żadne niepożądane fermentacji, takich jak SO2, H2S, aldehyd octowy, pirogronian, kwasu a-ketoglutarowego, kwasu lotnego lub estry produktów ubocznych.

LALVIN 71 B może produkować do 14% obj. alkoholu.


Praktyczna wydajność alkoholu jest ok 47% z fermentacji cukru. Na każdy kilogram cukru jest zwolniony ca. 546 kJ (130 kcal) ciepła.

 
Bezpieczeństwo:
Dla drożdży LALVIN 71 B nie wymaga żadnych danych związanych z bezpieczeństwem, ponieważ produkt ten jest stosowany bezpośrednio do produkcji żywności. Podczas przechowywania, przenoszenia i przewożenia żadnego zagrożenia dla ludzi i środowiska.
 
Dalsze wskazówki: W zasadzie nieszkodliwy dla wody zgodnie z VwVwS (1999).
 
 
Przechowywanie:
LALVIN 71 B jest pakowany w atmosferze gazu obojętnego do hermetycznej folii aluminiowej laminowanej. Pakiet jest uszczelnione próżniowo i dlatego mogą być łatwe do sprawdzenia.
Drożdże LALVIN 71B mogą być przechowywane w opakowaniu nieuszkodzonego w temperaturze 4 - 10 ° C w ciągu trzech lat. O krótkim czasie mogą być przechowywane w temperaturze 20 ° C
 
Otwarte opakowanie szybko zużywane.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.