Koncentrat Winopack Brendox
Opis
Zestaw do przygotowania 23L wyśmienitego domowego czerwonego wina w stylu BORDEAUX
Zestaw pozwala na przygotowanie wina w czasie 20-30 dni. Niezbędny minimalny czas leżakowania to 4 miesiące, natomiast im dłużej wino będzie dojrzewało tym będzie lepsze.
W fazie dojrzewania warto dodać do wina płatków dębowych w celu uzyskania lepszego smaku i aromatu wina, w ilości około 1-2g na 1 litr gotowego wina przeznaczonego na dojrzewanie. Płatki dębowe nadają winom wyjątkowego charakteru, sprawiają, że wina mają bardziej złożony smak, stabilizują kolor wina - tak jak wina leżakujące w beczkach dębowych.
Bordeaux to region winny zachodniej Francji. Panujące tu specyficzne warunki (u ujścia rzeki do Oceanu Atlantyckiego) korzystnie wpływają na uprawę winorośli. Do produkcji wina wykorzystuje się tu najczęściej odmiany Marlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec. Powstające wina mają wyrazisty charakter, pełen aromat idealnie nadają się do starzenia w przydomowych piwniczkach.
Zestaw zawiera:
+ 5l skoncentrowanego soku winogronowego;
+ torebka oznaczona symbolem „E” – zawiera aktywne drożdże winne;
+ torebka oznaczona symbolem „H” – zawiera stabilizator do wina;
+ środek klarujący w przypadku win białych
Skład: skoncentrowany naturalny sok winogronowy (pasteryzowany), kwas cytrynowy E330, stabilizator SO2 E220, aktywne drożdże winne, stoper fermentacji E224, E202 i środek klarujący (w zestawach win białych).
W zestawie znajduje się instrukcja przygotowania.
Waga 6,86 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.