Glukoza dextroza krystaliczna 25 kg
Opis
Glukoza dextroza - 25 kg
Krystaliczna glukoza - jest łatwo fermentowana. Stosując ją smak piwa będzie łagodniejszy, bardziej zharmonizowany, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może ujawnić się przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy może być stosowany do wszystkich rodzajów piw.
Glukoza krystaliczna (dextroza) to idealny zamiennik tradycyjnego, białego cukru. Łatwo fermentowalna, smak piwa domowego będzie łagodniejszy i bardziej zharmonizowany, zniknie kłopot w postaci ostrego, jabłkowego posmaku, częstego problemu w przypadku użycia zwykłego cukru.
Glukoza w ilości 10,5 kg zalecana jest do użycia także razem z drożdżami gorzelnianymi Alcotec 23%
Wzór: C6H12O6
Inne nazwy glukozy to: dekstroza, D-glukoza, glikoza, glukopiranoza, cukier gronowy, cukier skrobiowy
Lub w językach obcych: glucose, dextrose, traubenzucker,
Skład: 100% - glukoza
Produkt posiada wszelkie wymagane badania oraz atest dopuszczające go użytku spożywczego.
Opakowanie: oryginalny, nieotwierany worek bezpośrednio od producenta.
Glukoza krystaliczna (dekstroza) jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi.
Data ważności: 2 lat od daty produkcji.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.