Drożdże piekarskie 100g
Opis
Suszone drożdże piekarskie do wypieku pieczywa , ciast i pizzy.
Wyselekcjonowany, aktywny szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae, przeznaczony do szybkiej fermentacji ciasta.
Drożdże należy dozować zgodnie z informacjami zawartymi w przepisie na wybrane ciasto.
8 g suszonych drożdży odpowiada 25 g drożdży świeżych.
Drożdże można mieszać bezpośrednio z mąką bez sporządzania rozczynu. Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto pozostawić w cieple do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.
AD: linny, Guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300) monostearynian sorbitolu (E491)
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym, suchym chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.