Drożdze Turbo Whiskey -Biowin
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże Turbo Whiskey - Biowin
Drożdże gorzelnicze, aktywne są wysokoalkoholizującymi drożdżami o dużej tolerancji na temperaturę. Drożdże Turbo stosuje się głównie do fermentacji nastawów zbożowych (jęczmienia, żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu).
Charakterystyczny smak domowej whisky.
Sposób przygotowania nastawu:
Na powierzchni upłynnionego alfa-amylazą zacieru (np. 4,5 kg ziarna, 15-18 l wody), wystudzonego do temp. pokojowej, rozsypać zawartość saszetki. Po 15 minutach, dokładnie wymieszać, dodać ok. 2kg cukru i fermentować w temp. 20-28oC. Po 3-5 dniach można dodać kolejną porcję cukru w ilości ok. 1-1,5 kg i kontynuować fermentację do momentu ustania wydzielania CO2. Po zakończeniu fermentacji płyn zlać znad osadu i poddać dwukrotnej destylacji. Destylaty przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu. Dla wzmocnienia aromatu dodać chipsy dębowe.
Porcja na 25 L
waga 23g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.