Euro-win

Producenci

Cenniki do pobrania

Płatności internetowe

Płatności internetowe

Drożdże Enartis Aroma White 500 g

Do win gron 0,5kg
110
PLN
Drożdże Enartis Aroma White 500 g
in_stock
Dostępność:
dostępny
Cena: 110,00 zł
Cena netto: 89,43 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

0260

Producent:
-

Drożdże winne aktywne ENARTIS Aroma White - 500g

Aktywne drożdże winiarskie - do produkcji win białych i różowych.

 

Charakterystyka mikrobiologiczna

  • Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis
  • Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).
  • Tolerancja alkoholu do 15%.
  • Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.

 

Efekt ENOLOGICZNY

  • Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem
  • Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L
  • Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L
  • Niska produkcja riboflavin
  • Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc.
  • Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców

 

Sposób użycia

20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).

Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.

 

Pliki do pobrania:

 

Do drożdży aktywnych polecana jest wieloskładnikowa pożywka ACTIVIT.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

Paczkomaty InPost

Paczkomaty InPost

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.