Citrogum - Guma Arabska 1 kg
Opis
Guma Arabska 1 kg
Wodna guma arabska 23% gumy i dwutlenek siarki 0,4%.
Guma arabska służy do stabilizowania gotowych win, zapobiegając mętności koloidalnej i zmętnieniu, ponadto poprawia równowagę i smak.
Zastosowanie: produkt jest przeznaczony do zastosowania w gotowych winach.
Dzięki doskonałej regulacji można ją dodać przed ostateczną filtracją. Wzmacnia stabilność białka. W połączeniu z metawiną chroni przed pojawieniem się kamieni. W winach czerwonych zapobiega strącaniu i sedymentacji barwnika. Ponadto promuje i wzmacnia właściwości organoleptyczne wina.
Dozowanie:
50 - 80 g / hl, stabilizacja wina Regulacja właściwości sensorycznych,
80-200 g / hl i więcej, w celu dostosowania właściwości organoleptycznych,
100 ml / hl zwiększa zawartość dwutlenku siarki w winie o 3 mg / l
Przed dodaniem odmierzona dawkę rozpuścić w winie w proporcjach (1:10) i wymieszać z całą objętości.
Cena dotyczy opakowania 1 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.