Siatka wędlniarska 22cm/4mb
Siatka wędliniarska do pieczenia, wędzenia, peklowania
Siatka nadaje się do ręcznego nadziewania mięsa o przekroju do 22cm i wadze do 2,5kg.
Długość 4mb.
Dostępność: średnia ilość
Woreczki foliowe do szynkowara 3 kg - 20szt
Woreczki foliowe do szynkowara 3 kg - 20szt
Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego
Dostępność: średnia ilość
Mięsa kiełbasy wędliny 250 przepisów - książka.
Mięsa, wędliny, kiełbasy. 250 przepisów
W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na smakowite dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, a nawet dziczyzny, królika i jagnięciny.
Dostępność: brak towaru
Haki do wędzenia ryb wkręcane - 5 szt
Haki do zawieszania ryb w wędzarniach - wkręcane.
Cena dotyczy opakowania - 5 szt.
Dostępność: średnia ilość
Haki wędzarnicze - 5 szt
Solidne mocowanie wędzonych mięs Haki do zawieszania wyrobów mięsnych w wędzarniach - wykonane ze stali nierdzewnej. Mogą być wykorzystane także do przechowywania wędlin.
Dostępność: brak towaru
Osłonka białkowa wędliniarska
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno.
Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Dostępność: średnia ilość
Solomierz 0-300
Solomierz 0-300
Solomierz jest to areometr służący do pomiaru stężenia roztworów wodnych soli NaCl (soli kuchennej).
Dostępność: na wyczerpaniu
Jelita naturalne Wieprzowe – 28/30mm – 15m
Jelita naturalne Wieprzowe – 28/30 mm – 15 m
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30 mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Dostępność: średnia ilość
Nakłuwacz (siekacz tłuczek) do mięsa
Nakłuwacz do mięsa.
Znakomity do przyrządzania soczystych steków. Sprawia, że mięso staje się kruche i delikatne. Ergonomiczny kształt umożliwia nakłuwanie bez użycia dużego nakładu siły.
Dostępność: średnia ilość
Wina , likiery soki owocowe własnego wyrobu - książka.
Wina , likiery soki owocowe własnego wyrobu - książka
Urodzaj owoców. Wspaniałe zbiory z własnego ogrodu lub zakupy na targu.
Co zrobić by zachować na dłużej smak owoców, zapach lata? Poznaj wypróbowane, pewne i proste sposoby na domowy sok, wino lub likier.
Dostępność: brak towaru
Kiełbasy własnego wyrobu - książka.
Kiełbasy własnego wyrobu - książka
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci.
Dostępność: brak towaru
Domowe wędliny - Robert Winckiewicz
Domowe wędliny - Robert Winckiewicz
Dostępność: obecnie niedostępny
29,99 zł
Cena netto: 28,56 zł
Wędliny, wędzonki, szynki, kiełbasy - książka.
Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu.
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą.
Dostępność: na wyczerpaniu
Zaciskarka wędliniarska
ZACISKARKA WĘDLINIARSKA ZACISKACZ+ 60 KLIPSÓW
Zaciskarka wędliniarska służy do zaciskania specjalistycznych klipsów na jelitach, osłonkach oraz siatkach wędliniarskich.
Dostępność: średnia ilość
Szynkowar 1,5 kg
Szynowar nierdzewny - 1,5 kg
Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem.
Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Dostępność: średnia ilość
Maszynka do mielenia mięsa - z funkcją nadziewarki
Maszynka do mielenia mięsa z funkcją nadziewarki
Maszynka przeznaczona do mielenia produktów spożywczych.
Dostępność: brak towaru
Nadziewarka do kiełbasy 1,5kg
Nadziewarka do kiełbasy - 1,5 kg
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp..
Dostępność: dostępny