Kaliumbicarbonat - wodorowęglan potasu 100 g,
Wodorowęglan potasu - Kaliumbicarbonat 100g
Służy do prostego odkwaszania, czyli usuwania kwasu winowego. Zaletą jest możliwość dodania produktu do już przefiltrowanego wina na krótko przed butelkowaniem.
Dostępność: średnia ilość
Kupzit 50g - środek do redukcji zapachów siarkowodoru
Kupzit 50g - do redukcji zapachu siarkowodorów
Preparat cytrynianu miedzi przeznaczony głównie do redukcji w winie zapachu siarkowodoru i innych zapachów powstałych podczas fermentacji.
Dostępność: brak towaru
Kwas jabłkowy 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy - 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Kwas jabłkowy 100g
Kwas jabłkowy - 100g
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas mlekowy 80% 1kg
Kwas mlekowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas winowy 100 g
Kwas winowy - 100g
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Kwas winowy 1kg
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Kwasek cytrynowy 1 kg
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość
Kwasek cytrynowy 100 g
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość
Novoclair Speed 10g
Novoclair Speed przyspiesza klarowanie trudnych moszczów o niskim pH i dużej zawartości pektyn. Ten enzym o wysokiej czystości zmniejsza zawartość gruboziarnistego osadu i jednocześnie zapewnia owocowy i świeży profil smakowy moszczu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Pirosiarczyn potasu - 1000g
Pirosiarczyn potasu 1000g E-224
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego.
Dostępność: średnia ilość
Pirosiarczyn sodu - 1000g
Pirosiarczyn sodu 1000g (E223) Na2S2O5 - 67% SO2
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie głównie jako środek konserwujący i przeciwutleniacz.
Dostępność: brak towaru
Płatki chipsy dębowe, francuskie FRESH 500g
Płatki, chipsy dębowe, Francuskie - FRESH
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Płatki chipsy dębowe, francuskie Medium 500g
Płatki, chipsy dębowe, Francuskie - Medium
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Płatki chipsy dębowe, OENOBLEND CHIC
Płatki, chipsy dębowe - CHIPS OENOBLEND CHIC
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: brak towaru
Siarka w płynie 1 kg - 40%
Siarka w płynie 40% - 1 kg
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego.
Dostępność: średnia ilość
Siarka w płynie 1 L - Kadisol 15%
15% roztwór siarki w płynie - Kadisol
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie służący głównie do precyzyjnego dawkowania siarki.
Dostępność: brak towaru