Bakterie VINIFLORA OENOS na 250 L.
BAKTERIE VINIFLORA OENOS NA 250 L.
Bakterie do fermentacji jabłkowo-mlekowej.
Dostępność: średnia ilość
Aromat do wina T - Traminer 100 ml
Aromat do wina - Tramin 100 ml
(aromat traminera)
Dostępność: brak towaru
Aromat do wina CH - Chardonnay 100 ml
Aromat do wina - Chardonnay 100 ml (wino białe)
Dostępność: na wyczerpaniu
Bicarbonate - wodorowęglan potasu 1 kg
Bicarbonate de Potassium - chemicznie czysty wodorowęglan potasu (KHCO3).
Wodorowęglan potasu służy do szybkiego i delikatnego odkwaszania moszczu i młodego wina.
Dostępność: brak towaru
Enartis Disacidificante Bianco Neve - środek do obniżania kwasowości - 1 kg
Enartis Disacidificante Bianco Neve 1 kg
Mieszanka wodorowęglanu potasu i neutralnego winianu.
Środek obniżający kwasowość wszelkiego rodzaju win. Użycie preparatu czyni wina bardziej gładkimi i przyjemnymi w smaku. Preparat nie zmienia oryginalnych zalet organoleptycznych i koloru wina.
Dostępność: średnia ilość
Kwas jabłkowy 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy - 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Kwas winowy 1kg
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Płatki chipsy dębowe, OENOBLEND CHIC
Płatki, chipsy dębowe - CHIPS OENOBLEND CHIC
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: brak towaru
Sorbinian potasu (sorbian dreselny) E-202 1kg
Sorbinian potasu - 1kg
Sorbinian potasu to substancja konserwująca - hamująca rozwój drożdży i grzybów. Zapobiega fermentacji przez drożdże w napełnionych butelkach.
Dostępność: brak towaru