MannoSense 250 g - ekstrakt z komórek drożdżowych
Manno’Sense® to czyste, wysoko oczyszczone mannoproteiny ze ścian komórkowych Saccharomyces cerevisiae, bogate w smaczne peptydy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Bactiferm 25g/250L
Pożywka Siha Bactiferm pomaga bakteriom przeprowadzić prawidłową FJM
Dostępność: brak towaru
Bakterie VINIFLORA OENOS na 250 L.
BAKTERIE VINIFLORA OENOS NA 250 L.
Bakterie do fermentacji jabłkowo-mlekowej.
Dostępność: średnia ilość
CMC 5% - środek przciw wytrącaniu się kamienia winnego
Vinoproctect CMC 5 % - 1kg
CMC to żel służy do stabilizacji wina w celu optymalizacji stabilizacji kamienia winnego.
Dostępność: na wyczerpaniu
IZOSEPT 70 1L - Alkoholowy preparat czyszczący
IZOSEPT 70 - zawiera 70 % alkoholu
Alkoholowy preparat czyszczący przeznaczony do czyszczenia wszystkich powierzchni.
Dostępność: brak towaru
Kwas metawionowy 1 kg
Kwas metawinowy - 1 kg
Wysoko czysty kwas metawinowy zapobiegający wytrącaniu się kamienia nazębnego w butelkach. Zapewnia stabilność chemiczną i fizyczną. Kwas metowinowy działa jako ochronna substancja koloidalna, dlatego nie zaleca się stosowania przed lub w tym samym czasie, co inne odstojniki (żelatyna, kazeinian itp.)
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas metawionowy 100g
Kwas metawinowy - 100g
Wysoko czysty kwas metawinowy zapobiegający wytrącaniu się kamienia nazębnego w butelkach. Zapewnia stabilność chemiczną i fizyczną. Kwas metowinowy działa jako ochronna substancja koloidalna, dlatego nie zaleca się stosowania przed lub w tym samym czasie, co inne odstojniki (żelatyna, kazeinian itp.)
Dostępność: brak towaru
Pożywka OptiML - 100g
Pożywka OptiML- pomaga bakteriom przeprowadzić prawidłową FJM
Dostępność: na wyczerpaniu
Stablilizator PVPP - 1 kg (na utlenienie i goryczkę)
Stabilizator PVPP - Poliwinylopirolidon
Sterylny polimer mający zastosowany przy usuwaniu utlenionych i utleniających się polifenoli.
Z powodzeniem stosować go można również do zmniejszenia aromatu goryczki spowodowanych polifenolami.
Dostępność: na wyczerpaniu
Stablilizator PVPP - 100 g (na utlenienie i goryczkę)
Stabilizator PVPP - Poliwinylopirolidon
Sterylny polimer mający zastosowany przy usuwaniu utlenionych i utleniających się polifenoli.
Z powodzeniem stosować go można również do zmniejszenia aromatu goryczki spowodowanych polifenolami.
Dostępność: na wyczerpaniu
Citrogum - Guma Arabska 1 kg
Guma Arabska 1 kg
Wodna guma arabska 23% gumy i dwutlenek siarki 0,4%.
Guma arabska służy do stabilizowania gotowych win, zapobiegając mętności koloidalnej i zmętnieniu, ponadto poprawia równowagę i smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kupzit 50g - środek do redukcji zapachów siarkowodoru
Kupzit 50g - do redukcji zapachu siarkowodorów
Preparat cytrynianu miedzi przeznaczony głównie do redukcji w winie zapachu siarkowodoru i innych zapachów powstałych podczas fermentacji.
Dostępność: brak towaru
Kwas jabłkowy 100g
Kwas jabłkowy - 100g
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas mlekowy 80% 1kg
Kwas mlekowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas winowy 100 g
Kwas winowy - 100g
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Kwas winowy 1kg
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwasek cytrynowy 1 kg
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość