.. kompendium wiedzy o winiarstwie opracowane przez wykładowców Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle, najlepszych specjalistów w Polsce w swoich dziedzinach. To nie tylko teoretycy, ale i praktycy, którzy swoją specjalistyczną wiedzę zdobywali przez lata doświadczeń.
.. kompendium wiedzy o winiarstwie opracowane przez wykładowców Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle, najlepszych specjalistów w Polsce w swoich dziedzinach. To nie tylko teoretycy, ale i praktycy, którzy swoją specjalistyczną wiedzę zdobywali przez lata doświadczeń.
Domowy Wyrób Win Jana Cieślaka to najważniejsza książka jaką trzeba posiadać w domowej biblioteczce. Bardzo obszernie omawia najważniejsze zagadnienia dotyczące wyrobu alkoholi domowych wina, nalewek, wódek i likierów, koktajli etc.
Kiełbasy własnego wyrobu - książka Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale nietrudne. Wystarczy dobre mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci.
Książka jest zbiorem znakomitych przepisów na nalewki domowej roboty – owocowe, ziołowe, korzenne i miodowe , a także na likiery – mleczne, kawowe, czekoladowe i piwne.
Niezwykle poręczny poradnik dla osób chcących zgłębić wiedzę na temat domowego wyrobu alkoholi. Porusza najczęściej zadawane pytania przez początkujących jak i tych bardziej zaawansowanych hobbystów.
Książka zaliczana jest do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Zawiera szczegółowe informacje z każdego etapu tworzenia wina.
To już trzecie wydanie popularnej książki, adresowanej zarówno do plantatorów, jak i winoogrodników - amatorów. To kompendium podstawowej winoroślarskiej wiedzy, popartej trzydziestoletnim doświadczeniem autora.
Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu.
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą.
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Wina , likiery soki owocowe własnego wyrobu - książka
Urodzaj owoców. Wspaniałe zbiory z własnego ogrodu lub zakupy na targu. Co zrobić by zachować na dłużej smak owoców, zapach lata? Poznaj wypróbowane, pewne i proste sposoby na domowy sok, wino lub likier.
Bardzo ładnie wydana książka z duża ilościa fotografi - idealna na prezent.
"Winnice w Polsce" nowe wydanie 2015, przewodnik po polskich winnicach dostępny na rynku wydawniczym. Znalazły się w nim prezentacje 50 winnic z całej Polski oraz wiele praktycznych informacji.