Bicarbonate - wodorowęglan potasu 1 kg
Bicarbonate de Potassium - chemicznie czysty wodorowęglan potasu (KHCO3).
Wodorowęglan potasu służy do szybkiego i delikatnego odkwaszania moszczu i młodego wina.
Dostępność: brak towaru
Citrogum - Guma Arabska 1 kg
Guma Arabska 1 kg
Wodna guma arabska 23% gumy i dwutlenek siarki 0,4%.
Guma arabska służy do stabilizowania gotowych win, zapobiegając mętności koloidalnej i zmętnieniu, ponadto poprawia równowagę i smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Enartis Disacidificante Bianco Neve - środek do obniżania kwasowości - 1 kg
Enartis Disacidificante Bianco Neve 1 kg
Mieszanka wodorowęglanu potasu i neutralnego winianu.
Środek obniżający kwasowość wszelkiego rodzaju win. Użycie preparatu czyni wina bardziej gładkimi i przyjemnymi w smaku. Preparat nie zmienia oryginalnych zalet organoleptycznych i koloru wina.
Dostępność: średnia ilość
Kaliumbicarbonat - wodorowęglan potasu 100 g,
Wodorowęglan potasu - Kaliumbicarbonat 100g
Służy do prostego odkwaszania, czyli usuwania kwasu winowego. Zaletą jest możliwość dodania produktu do już przefiltrowanego wina na krótko przed butelkowaniem.
Dostępność: średnia ilość
Kupzit 50g - środek do redukcji zapachów siarkowodoru
Kupzit 50g - do redukcji zapachu siarkowodorów
Preparat cytrynianu miedzi przeznaczony głównie do redukcji w winie zapachu siarkowodoru i innych zapachów powstałych podczas fermentacji.
Dostępność: brak towaru
Kwas jabłkowy 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy - 1000g (1 kg)
Kwas jabłkowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Kwas jabłkowy 100g
Kwas jabłkowy - 100g
Dawkowanie 90g/100L kwasu w celu podniesienia kwasowości o 1 %
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas mlekowy 80% 1kg
Kwas mlekowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas winowy 100 g
Kwas winowy - 100g
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Kwas winowy 1kg
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: brak towaru
Kwasek cytrynowy 1 kg
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość
Kwasek cytrynowy 100 g
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość
Novoclair Speed 10g
Novoclair Speed przyspiesza klarowanie trudnych moszczów o niskim pH i dużej zawartości pektyn. Ten enzym o wysokiej czystości zmniejsza zawartość gruboziarnistego osadu i jednocześnie zapewnia owocowy i świeży profil smakowy moszczu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Pirosiarczyn potasu - 1000g
Pirosiarczyn potasu 1000g E-224
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego.
Dostępność: średnia ilość
Pirosiarczyn sodu - 1000g
Pirosiarczyn sodu 1000g (E223) Na2S2O5 - 67% SO2
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie głównie jako środek konserwujący i przeciwutleniacz.
Dostępność: brak towaru
Płatki chipsy dębowe, francuskie FRESH 500g
Płatki, chipsy dębowe, Francuskie - FRESH
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Płatki chipsy dębowe, francuskie Medium 500g
Płatki, chipsy dębowe, Francuskie - Medium
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: na wyczerpaniu
Płatki chipsy dębowe, OENOBLEND CHIC
Płatki, chipsy dębowe - CHIPS OENOBLEND CHIC
Świeże chipsy dodają do wina nutę kokosa i wanilii i wywołują uczucie słodyczy. Jednocześnie zachowują jednak typowy dla odmiany smak.
Dostępność: brak towaru
Siarka w płynie 1 kg - 40%
Siarka w płynie 40% - 1 kg
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego.
Dostępność: średnia ilość
Siarka w płynie 1 L - Kadisol 15%
15% roztwór siarki w płynie - Kadisol
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie służący głównie do precyzyjnego dawkowania siarki.
Dostępność: brak towaru
Sorbinian potasu (sorbian dreselny) E-202 - 100g
Sorbianian potasu - 100g
Sorbinian potasu to substancja konserwująca - hamująca rozwój drożdży i grzybów. Zapobiega fermentacji przez drożdże w napełnionych butelkach.
Dostępność: brak towaru
Sorbinian potasu (sorbian dreselny) E-202 1kg
Sorbinian potasu - 1kg
Sorbinian potasu to substancja konserwująca - hamująca rozwój drożdży i grzybów. Zapobiega fermentacji przez drożdże w napełnionych butelkach.
Dostępność: brak towaru
SpiritFerm DISINFECTANT 100ml
Środek do dezynfekcji - DISINFECTANT 100ml
Preparat do sterylizacji i dezynfekcji sprzętu, balonów i butelek używanych do wyrobu wina, piwa, miodów pitnych etc. Środek dezynfekujący z natychmiastowym efektem zabija bakterie, drożdże, pleśnie – natychmiastowy efekt biobójczy.
Dostępność: brak towaru
Spiritferm Superklar 24
SpiritFerm SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Dostępność: duża ilość
Tanina - Pro Tanin R - 1 kg
Tanina - Pro Tanin R
Tanina do wina wina czerwonego. Dodatek taniny poprawia stabilność koloru i wzmacnia antyoksydacyjne co sprawia, że wino bardziej stabilne.
Dodanie Pro Tanin R ułatwia wiązanie i klarowanie win czerwonych, poprawiając ich smak oraz stabilność w czasie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Węglan wapnia - 500g
Dostępność: spodziewana dostawa
12,00 zł
Cena netto: 9,76 zł