Stablilizator PVPP - 1 kg (na utlenienie i goryczkę)
Stabilizator PVPP - Poliwinylopirolidon
Sterylny polimer mający zastosowany przy usuwaniu utlenionych i utleniających się polifenoli.
Z powodzeniem stosować go można również do zmniejszenia aromatu goryczki spowodowanych polifenolami.
Dostępność: na wyczerpaniu
Bentosol Protect - bentonit sodowy 5 kg
Bentosol Protect - bentonit sodowy
Bentosol Protect to wysoce skuteczny bentonit sodowy, otrzymywany z najwyższej jakości osadów w USA. Bentonity uzyskane z tego regionu charakteryzują się wysoką czystością i stabilnością białka przy różnych wartościach pH. Dzięki tym możliwościom dawkowanie jest mniejsze w porównaniu z konwencjonalnym bentonitem.
Dostępność: brak towaru
Tanina - Pro Tanin R - 1 kg
Tanina - Pro Tanin R
Tanina do wina wina czerwonego. Dodatek taniny poprawia stabilność koloru i wzmacnia antyoksydacyjne co sprawia, że wino bardziej stabilne.
Dodanie Pro Tanin R ułatwia wiązanie i klarowanie win czerwonych, poprawiając ich smak oraz stabilność w czasie.
Dostępność: na wyczerpaniu
MannoSense 250 g - ekstrakt z komórek drożdżowych
Manno’Sense® to czyste, wysoko oczyszczone mannoproteiny ze ścian komórkowych Saccharomyces cerevisiae, bogate w smaczne peptydy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kwas metawionowy 1 kg
Kwas metawinowy - 1 kg
Wysoko czysty kwas metawinowy zapobiegający wytrącaniu się kamienia nazębnego w butelkach. Zapewnia stabilność chemiczną i fizyczną. Kwas metowinowy działa jako ochronna substancja koloidalna, dlatego nie zaleca się stosowania przed lub w tym samym czasie, co inne odstojniki (żelatyna, kazeinian itp.)
Dostępność: na wyczerpaniu
Hausenpaste - 1 kg
IsingClair ‐ Hausenpaste firmy ERBSLÖH
Hausenpaste to żel karukowy do delikatnego klarowania wykonany z jakościowych rybich pęcherzy z zachowaniem 100% skuteczności.
Dostępność: brak towaru
Bakterie VINIFLORA OENOS na 250 L.
BAKTERIE VINIFLORA OENOS NA 250 L.
Bakterie do fermentacji jabłkowo-mlekowej.
Dostępność: średnia ilość
Aromat do wina CH - Chardonnay 100 ml
Aromat do wina - Chardonnay 100 ml (wino białe)
Dostępność: na wyczerpaniu
Aromat do wina T - Traminer 100 ml
Aromat do wina - Tramin 100 ml
(aromat traminera)
Dostępność: na wyczerpaniu
Sorbinian potasu (sorbian dreselny) E-202 1kg
Sorbinian potasu - 1kg
Sorbinian potasu to substancja konserwująca - hamująca rozwój drożdży i grzybów. Zapobiega fermentacji przez drożdże w napełnionych butelkach.
Dostępność: średnia ilość
Kwas winowy 1kg
Kwas winowy - 1 kg
Kwas winowy jest wykorzystywany głównie do regulacji kwasowości napojów owocowych, win.
Dostępność: na wyczerpaniu
Enartis Disacidificante Bianco Neve - środek do obniżania kwasowości - 1 kg
Enartis Disacidificante Bianco Neve 1 kg
Mieszanka wodorowęglanu potasu i neutralnego winianu.
Środek obniżający kwasowość wszelkiego rodzaju win. Użycie preparatu czyni wina bardziej gładkimi i przyjemnymi w smaku. Preparat nie zmienia oryginalnych zalet organoleptycznych i koloru wina.
Dostępność: średnia ilość