Pirosiarczyn potasu - 10g
Pirosiarczyn potasu 10g E224
Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego. wa
Dostępność: duża ilość
Kwasek cytrynowy 100 g
Kwasek cytrynowy
Do zastosowań spożywczych oraz chemicznych jako regulator kwasowości.
Dostępność: średnia ilość
Węglan wapnia - regulator kwasowości 15g
Uniwersalny środek do obniżenia kasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.
PORCJA 15g NA 10-20l MOSZCZU
Dostępność: brak towaru
Pirosiarczyn sodu - 100g
Dostępność: brak towaru
Spiritferm Superklar 24
SpiritFerm SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Dostępność: duża ilość
Pektoenzym suszony Rapidase MaxaFriut 6 g
PEKTOENZYM RAPIDASE MAXIFRUIT
Naturalny, suszony preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Zastosowanie takie jak Pektoenzymu płynnego. Zaletą tego produktu jest to ,że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności. Można go przechowywać w temperaturze pokojowej bez uszczerbku dla jakości/wydajności!
Dostępność: średnia ilość
Pektoenzym 10 ml
Pektoenzym - 10ml
Enzymatyczny preparat pektolityczny ułatwiający tłoczenie miazg i klarowane soków owocowych. Znany na naszym rynku pod nazwą pektopol.
Stosowanie: 1-2 ml/10 kg owoców. Zawartość opakowania: 10 ml. Wystarcza na 50 do 100 kg owoców.
Dostępność: duża ilość
Pirosiarczyn potasu - 100g
Pirosiarczyn potasu 100g Środek powszechnie stosowany w winiarstwie. Służący do stabilizacji moszczu oraz odkażania sprzętu winiarskiego.
Dostępność: średnia ilość
Węglan wapnia - 200g
Dostępność: średnia ilość
SpiritFerm DISINFECTANT 100ml
Środek do dezynfekcji - DISINFECTANT 100ml
Preparat do sterylizacji i dezynfekcji sprzętu, balonów i butelek używanych do wyrobu wina, piwa, miodów pitnych etc. Środek dezynfekujący z natychmiastowym efektem zabija bakterie, drożdże, pleśnie – natychmiastowy efekt biobójczy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Tanina - Pro Tanin R - 20g
Tanina - Pro Tanin R
Tanina do wina wina czerwonego. Dodatek taniny poprawia stabilność koloru i wzmacnia antyoksydacyjne co sprawia, że wino bardziej stabilne.
Dodanie Pro Tanin R ułatwia wiązanie i klarowanie win czerwonych, poprawiając ich smak oraz stabilność w czasie.
Dostępność: średnia ilość
Pirosiarczyn sodu - 500g
Dostępność: średnia ilość
Tanina - Tanin GALLIQUE ALCOOL 20g
Tanina -Tanin GALLIQUE ALCOOL
Tanina jest idealna do produkcji win białych i różowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Kaliumbicarbonat - wodorowęglan potasu 100 g,
Wodorowęglan potasu - Kaliumbicarbonat 100g
Służy do prostego odkwaszania, czyli usuwania kwasu winowego. Zaletą jest możliwość dodania produktu do już przefiltrowanego wina na krótko przed butelkowaniem.
Dostępność: średnia ilość
Żelatyna moszczowa - 250 g
Żelatyna moszczowa 250 g.
Płyn służący do wstępnego klarowania moszczu - głównie gronowego.
Dostępność: brak towaru
Sorbinian potasu (sorbian dreselny) E-202 - 100g
Sorbianian potasu - 100g
Sorbinian potasu to substancja konserwująca - hamująca rozwój drożdży i grzybów. Zapobiega fermentacji przez drożdże w napełnionych butelkach.
Dostępność: brak towaru